Maak je eigen voedsellandkaart

voor de quest

Lijst winkels dichtbij de school op die lokale, biologische en verpakkingsvrije producten aanbieden. 

Waarde ridders, jullie zijn nu al dagen aan het stappen in dit onbekende woeste landschap. Maar gaan jullie de weg terug vinden? Weten jullie waar je eten kan vinden? Waar de draken zitten? De rivier te woest is om door te zwemmen? Weten jullie waar de boeren met respect voor onze aarde voedsel maken?  

 

Verspilling

100 te winnen

3 keer gedaan

Nieuw ontdekte gebieden hebben nieuwe landkaarten nodig. Aan jullie om de omgeving in kaart te brengen!  

Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen, zijn hier enkele hulpmiddelen die jullie kunnen gebruiken. Maar wees op je hoede en ga vooral ook zelf eens controleren of deze plaatsen echt zijn! 

- Ga op het wereldwijdeweb naar Google Maps en typ ‘verpakkingsvrije winkel’ in. Om de winkels in je buurt te vinden typ je erachter je locatie of zet je je locatie aan. 

- Via Biopunten kan je bioboeren en bio-eetplekjes vinden in je buurt 

- Via Happy Cow kan je plantaardige eetplekjes, winkels en boeren in de buurt terugvinden 

Voor de digiridders: maak je kaart via My Maps online en voeg alle interessante plekken toe die je hebt gevonden. Geef jullie kaart een coole naam en stuur hem de wijde wereld in!  

Voor de old school ridders: Neem een groot blad papier en teken een plattegrond met straten van de omgeving van je huidige locatie. Kies zelf hoe groot de straal rondom je locatie wordt. Voeg je gevonden plekken toe door ze te tekenen op je plattegrond, of door ze met een punaise te bevestigen op je kaart. Teken ook de bergen, rivieren en gevaarlijke dieren op je kaart. Kleur alles mooi in.  

Hebben jullie deze missie volbracht?

Post hier een foto van de klas bezig met de uitdaging.

Ik ga deze uitdaging aan !

Ze hebben deze uitdaging gedaan!

Inspiratie nodig? Motivatie nodig? De volgende groepen hebben deze uitdaging met groot succes volbracht, dus je kunt het zeker en vast ook!