Het project

Na deelname aan onze workshop GoodCook die leerlingen onderdompelt in de wondere wereld van seizoensgroenten en -fruit, zetten jouw leerlingen het avontuur van duurzame voeding verder.

In de vervolgworkshop GoodCook Challenges leren jouw leerlingen betere voedselkeuzes te maken die goed zijn voor hun gezondheid, goed voor anderen én goed voor onze planeet. Aan het eind van dit avontuur worden ze gekroond tot Ridder van de gezonde tafel. Door actief deel te nemen aan de uitdagingen op dit platform, wordt de opgedane kennis beter verankerd bij je leerlingen en worden ze aangemoedigd om betere voedingskeuzes te maken.

Het doel is om de leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met gezonde en duurzame voeding en hun gedrag positief te veranderen. Hoe meer uitdagingen je klas voltooit, hoe meer punten ze verzamelen en hoe groter de kans op het winnen van geweldige prijzen.

Als leerkracht vergroot je de impact op de leerkansen door je leerlingen actief te laten deelnemen, hen het goede voorbeeld te geven, te ondersteunen, aan te moedigen en te inspireren. Bedankt voor je inzet!

We hopen een leuke dynamiek in je klas te creëren die ook anderen zal inspireren en motiveren om de overstap te maken naar gezond, duurzaam eten.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Delhaize.

GoodPlanet Belgium inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Een gezonde planeet, waar iedereen goed kan leven, vandaag en morgen. Een GoodPlanet.

Dankzij onze projecten, campagnes en workshops verspreiden we kennis en planten we zaadjes voor verandering. We maken de ideeën achter duurzame ontwikkeling concreet, haalbaar en aantrekkelijk. Steeds met een positieve blik en een hoopvolle insteek.

GoodPlanet is ervan overtuigd dat educatie een belangrijke rol speelt bij de transitie naar een duurzame samenleving. Daarom richt de organisatie zich naar kinderen en jongeren. Omdat we geloven dat iedereen met een klein of groot gebaar een wereld van verschil kan maken, zetten we acties op naar een breed publiek. GoodPlanet is eveneens partner van bedrijven die actief hun maatschappelijke rol opnemen."

Jaarlijks inspireren en activeren onze 80 medewerkers en tientallen vrijwilligers meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.

goodplanet.be