Quest herbeleving: Hoeveel kost drinkwater?

na de quest

Vergelijk de prijs van verschillende flessen water en vind de goedkoopste.

Beste ridders,

Een eeuwenoude legende kruist jullie pad. Jullie komen de bron van eeuwige jeugd tegen! Deze legendarische waterbron is erg gezond en werkt verjongend. Iedereen in België is aangesloten op deze prachtige bron en voorraden van dit kostbare goed liggen opgeslagen onder de grond: het grondwater! Maarrr.. dagelijks wordt er 4 miljoen liter flessenwater verkocht in België. Hebben we wel flessenwater nodig? Hoeveel kosten deze verpakkingen eigenlijk per liter?

Verpakking

50 te winnen

2 keer gedaan

Enkel de ridders die tijdens de Quest workshop de wereld van het overbodige afval verlosten, gingen deze uitdaging al aan. We nodigen nu ook de hele klas uit om deze uitdaging aan te gaan: vergelijk de prijs van verschillende flessen water en bereken de prijs per liter voor elke verpakking.

De beschrijving en illustraties van deze uitdaging zijn te vinden in dit leerkrachtenboekje

Optie voor leerkrachten: Verzamel de bedenkingen van jou, je collega’s en je leerlingen over de rubriek ‘Meer weten: de kwaliteit van ons kraantjeswater’ uit het leerkrachtenboekje. Wat zijn de argumenten voor kraantjeswater?

Hebben jullie deze missie volbracht?

Post hier een foto van de klas bezig met de uitdaging.

Ik ga deze uitdaging aan !

Ze hebben deze uitdaging gedaan!

Inspiratie nodig? Motivatie nodig? De volgende groepen hebben deze uitdaging met groot succes volbracht, dus je kunt het zeker en vast ook!