Water, bron van leven en gezondheid!

voor de quest

Laten we gedurende de hele dag voldoende water drinken.

Beste leerkracht,  deze uitdaging is voor jou: laat je kleine ridders de hele dag door voldoende water drinken door toe te laten dat elke leerling gedurende de dag kan drinken uit zijn of haar waterfles of via een herbruikbare beker die in de klas wordt verstrekt. 

Seizoensgroenten

100 te winnen

20 keer gedaan

Water is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam van jong en oud. Het beschermt bijvoorbeeld de nieren, bevordert de concentratie en vermindert het risico op hoofdpijn. 

Kinderen moeten gemiddeld en afhankelijk van hun leeftijd tussen 1 tot 2 liter water per dag drinken. 

Ter info, de kleur van je urine zegt veel over de hydratatietoestand! Lichtgeel? Je drinkt genoeg. Donkergeel? Neem pauzes om te drinken! 

Kraanwater heeft de voorkeur om verpakkingsafval te voorkomen. Het is ook veel betaalbaarder omdat het 200 tot 300 keer minder kost dan flessenwater! In het leerkrachtenboekje op pagina 18 vindt u een uitgebreider betoog over de voordelen van kraanwater dat nuttig kan zijn voor discussies in de klas en met ouders die sceptisch zijn over deze keuze. 

Tip

Je kunt je leerlingen vragen om de test "Hoeveel water drink je" op https://mijn.gezondleven.be/watertest te doen, zodat ze zich bewust worden van wat en hoeveel ze drinken. 

Hebben jullie deze missie volbracht?

Post hier een foto van de klas bezig met de uitdaging.

Ik ga deze uitdaging aan !

Ze hebben deze uitdaging gedaan!

Inspiratie nodig? Motivatie nodig? De volgende groepen hebben deze uitdaging met groot succes volbracht, dus je kunt het zeker en vast ook!